· 

Pastís "Selva Negra"

 

 

Per acabar la temporada de cireres i quasi, quasi, la de pastissos al forn, fins que deixi de fer tanta calor, em fa molta il·lusió ensenyar-vos aquesta sessió de fotos, que vam fer fa uns dies a la platja i donar-vos la recepta d'aquest pastís tant deliciós, que tot i que té varis passos per el muntatge, la preparació de cada una de les parts, no pot ser més fàcil.

Anem a veure una mica d'història del pastís. Sabeu d'on prové el seu nom?

 

Doncs el pastís Selva Negra o Schwarzwälder Kirschtorte, en alemany, és un dels pastissos que més s'ha popularitzat de tota Alemanya, provinent de la zona sud del país, on precisament hi ha el bosc, denominat de la mateixa manera "Selva Negra". Allà és on produeixen el famós licor de cireres, anomenat "kirsch", amb unes cireres més amargues que les que coneixem nosaltres.

Així que el pastís consta de capes de pa de pessic de xocolata molt lleuger, remullat amb almívar de kirsch i cireres, intercalat amb capes de crema chantilly i cirera macerada i decorat amb cireres fresques i encenalls de xocolata negra, al damunt. Temptador, oi?

 

 

 

Ingredients:

Pel pa de pessic de xocolata (per un motlle de 15 cm)

- 4 ous

- 120 gr. de sucre blanc

- 90 gr. de farina de blat

- 30 gr. de cacau en pols

 

Per la crema chantilly

- 300 ml. de nata per muntar (amb un 35% de matèria grassa com a mínim)

- 40 gr. de sucre llustre

 

Per l'almívar de cireres

- 10 cireres

- 50 ml. de licor de cireres "kirsch"

- 50 gr. de sucre blanc

- 50 gr. d'aigua

 

Per decorar

- 10 cireres

- Encenalls de xocolata negra (jo vaig fer servir al 70%)

 

Preparació:

- Primer de tot, traurem el pinyol de les cireres per fer l'almívar, i les posarem a macerar amb el licor, durant almenys un parell d'hores.

- Quan hagi passat aquest temps, prepararem l'almívar, perquè tingui temps de refredar-se mentre fem la resta de passos.

- Per fer l'almívar, posarem en un cassó l'aigua i el sucre i els portarem a ebullició, fins que arribin a 101ºC. Si no teniu termòmetre, serien uns tres minuts des que comença a bullir.

- Llavors, escorrem les cireres, i el licor macerat que quedi, l'afegim a l'almívar anterior i deixem refredar la barreja, fins que estigui a temperatura ambient.

- Després, començarem a preparar el pa de pessic, escalfant el forn a 170ºC.

- Separem els rovells de les clares i, en un bol apart, batem els rovells amb el sucre, fins que blanquegin i hagin duplicat volum, així ens hi entrarà aire i el pa de pessic quedarà molt més lleuger.

- A continuació batem les clares al punt de neu i les incorporem a la barreja anterior, amb moviments envoltants, vigilant que no baixi la barreja.

- Llavors afegim la farina i el cacau tamisats i els incorporem amb una espàtula, fent moviments envoltants, igual que en el pas anterior.

- Aboquem la barreja al nostre motlle amb paper del forn al cul o untat amb mantega i ho enfornem uns 25 minuts o fins que sigui cuit.

- El traiem del forn i mentre es refreda, preparem la crema chantilly, muntant la nata amb el sucre llustre, fins que tingui la consistència desitjada, que aconsello que sigui bastant ferma.

- Ara ja tenim totes les parts del pastís preparades, així que ja podem anar a pel muntatge del pastís.

- Amb una lira o un ganivet, anivellarem la part superior del pa de pessic, perquè quedi recte i dividirem el pastís restant en tres parts de la mateixa alçada (com podeu veure a la foto).

- Posarem la part de dalt del pa de pessic que havíem anivellat (i és la més lletja) de cap per avall en el suport on el vulguem servir, i el remullarem amb l'almívar, ajudant-nos amb un pinzell o una cullera petita. És molt important que l'almívar estigui fred, ja que sinó podria desfer el pastís!

- Llavors afegirem la crema de chantilly amb una mica de gràcia i després, les cireres macerades, partides per la meitat.

- Afegirem la segona capa de pa de pessic, amb cura de no aixafar massa la crema i repetirem el procés anterior pel farciment.

- Finalment, posarem la crema chantilly sobrant en una màniga pastissera i farem petites decoracions i hi posarem una cirera fresca al damunt de cada una i al mig hi posarem els encenalls de xocolata, que els podeu fer ratllant una tableta de xocolata amb un pela-vegetals (però tingueu en compte, que la tableta no ha de ser massa calenta, ni recent sortida de la nevera o no us quedaran ben definits).

- Ja tenim el pastís enllestit i a punt per degustar!

 

 

Que us ha semblat? Molts passos? Potser si, però ja veieu que no tenen complicació. I el pastís és tant bo, que val molt la pena posar-s'hi!

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0