Pastissos

Pastissos · 10.11.2019
És temporada de castanyes i s’ha d’aprofitar! Les castanyes, per mi, són molt més que un fruit sec deliciós, són un record de la infància. Quan era petita, a la tardor, a la plaça del costat de la sortida de la meva escola, hi havia un senyor gran amb un trenet torrant castanyes (de fet encara hi és, el senyor no, el trenet!) i el meu avi, que li encantaven les castanyes, sempre que em venia a buscar, parava a comprar-ne, i tornàvem a casa ben feliços, tot menjant-nos les castanyes per berenar.

Pastissos · 03.11.2019
Feia temps que tenia ganes de preparar aquesta recepta amb el producte estrella de la tardor (juntament amb els moniatos, les castanyes i les magranes) i a més, m'encanten els pastissos especiats, trobo que l'olor que desprenen al preparar-los, fa llar i fa tardor, d'estar-se al sofà amb la manta, un bon llibre i un tall de pastís (ja m'hi veig!). A casa hem fet panellets amb la meva avia, com cada any, però en aquesta ocasió, he optat per portar-vos una recepta tradicional dels Estats Units.

Pastissos · 14.07.2019
Avui, 14 de juliol, per commemorar la festa nacional de França, país veí, que en el meu cas, em queda a escassos 30 km de casa, us vull compartir la recepta d'aquest dolç tan típic de la seva rebosteria, com és "la tarte au citron meringuée".

Pastissos · 06.07.2019
Inauguro la temporada de pastissos sense forn amb aquest pastís de mousse d'albercoc. Perquè s'ha de ser molt valent per posar-se a la cuina amb el forn encès (sobretot si és petita com la meva) amb aquesta onada de calor! Però com just a l'estiu és quan tenim més vida social i dels dolços no es pot prescindir mai, avui us ho poso fàcil. Aquest pastís té una preparació tan ràpida i senzilla, que no us hi podreu resisitir!;)

Pastissos · 30.06.2019
Per acabar la temporada de cireres i quasi, quasi, la de pastissos al forn, fins que deixi de fer tanta calor, em fa molta il·lusió ensenyar-vos aquesta sessió de fotos, que vam fer fa uns dies a la platja i donar-vos la recepta d'aquest pastís tant deliciós, que tot i que té varis passos per el muntatge, la preparació de casa una de les parts, no pot ser més fàcil. Anem a veure una mica d'història del pastís. Sabeu d'on prové el seu nom?

Pastissos · 02.03.2019
Hi ha alguna cosa més temptadora que la xocolata o el dolç de llet? Si, combinar les dues coses! Quan el meu germà va tornar d'Uruguay, amb un pot del famós "dulce de leche", que li havien regalat les seves amigues d'Erasmus i em va dir: "Fes alguna cosa bona!" Això va ser el primer que em va venir a la ment. És una bomba calòrica, perquè enganyar-nos, però també us dic que és deliciós. Així que, no us queda més remei que fer-lo i comprovar-ho per vosaltres mateixos! Us poso la recepta...